|
INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Dyskusje o inedii, niejedzeniu, poszczeniu, dietach i inne.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
EagleEye
|
Wysłany: 2012 09 01 15:37 Temat postu: Mój problem: fatalne samopoczucie. |
|
|
Witajcie.
Próbowałem już trzy razy rozpocząć post. I za każdym razem zmagam się z tym samym problemem. Pod koniec drugiego dnia, lub na początku trzeciego moje samopoczucie znacznie się pogarsza.
Trudno jest mi je nawet opisać, bo nie sposób określić czym jest to spowodowane.
Czuję się senny, zmęczony i (co najistotniejsze) bardzo przygnębiony. Nic mnie nie boli, a mimo to, mogę nazwać to uczucie cierpieniem.
Czy ktoś ma podobne doświadczenia? |
|
Powrót do góry |
|
 |
NiewiernyTomasz
|
Wysłany: 2012 09 02 14:51 Temat postu: |
|
|
Według mnie na siłę zmuszasz ciało do tego co nie jest mu teraz całkowicie na rękę, robisz to bo tak "wymyślił sobie umysł". Może lepiej odpuścić? ciało daje Ci wyraźnie znać, że to nie najlepszy moment na post, może przynajmniej nie od razu post. Słuchaj ciała. |
|
Powrót do góry |
|
 |
EagleEye
|
Wysłany: 2012 09 02 18:01 Temat postu: |
|
|
Bardzo dziękuję za wskazówkę. Spróbuję podejść zatem inaczej. Od jutra zacznę długie przygotowania do postu, zatem mało będę jadł i będą to surowe owoce i warzywa (według Książki).
I po jakimś czasie podjmę decyzję o ponownej próbie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
krzysztof
|
Wysłany: 2012 09 03 10:23 Temat postu: |
|
|
Cześć EagleEye
Bardzo ważne jest aby przystąpić do postu z oczyszczonymi jelitami.
Można zastosować lewatywę lub inny sposób.
Bardzo często nieoczyszczenie jest przyczyną bólu głowy, ociężałości, szybkiego męczenia się, rozdrażnienia, dreszczy, brzydkiego zapachu ciała itp.
Istnieje szkoła stosująca w początkowej fazie pice dużych ilości wody gdy nie stosuje się lewatywy ale wówczas nawet do kilku dni postu dochodzi do wydaleń "różności".
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
AleX
|
Wysłany: 2012 09 03 21:01 Temat postu: |
|
|
To normalne po prostu to objaw odstawienia pewnych substancji od których ciało się uzależniło plus toksyny które są uwalniane do krwi. Powinno minąć po paru dniach i bardzo ważne by robić lewatywę codziennie po parę wlewów przynajmniej przez pierwszy tydzień.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|