|
INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Dyskusje o inedii, niejedzeniu, poszczeniu, dietach i inne.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Rafał Gość
|
Wysłany: 2012 11 24 10:40 Temat postu: Pytanie |
|
|
------------------------
Ostatnio zmieniony przez Rafał dnia 2013 04 09 13:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaos
|
Wysłany: 2012 11 24 17:01 Temat postu: |
|
|
a ja mam pytanie do ludzi majacych doswiadczenie ze swiadomymi snami.
Czy mozna uzyskac wiarygodne informacje na pytania Rafala - poprzednich wcielen, smierci itd. przy pomocy Lucid Dreamingu?
Pytam bo ostatnio spontanicznie zyskalem swiadomosc we snie - niestety dosc szybko "wybilem" sie z tego snu - wiec nie zdarzylem sam przetestowac wielu spraw...
Temat jednak mnie zafascynowal - odczucie w tym snie bylo 100procent jak w realu + nieograniczone mozliwosci (ja latalem)
Nie wiem jednak czy swiadomy sen moze byc zrodlem tylko zabawy czy tez konkretnej wiedzy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
|
Wysłany: 2012 11 24 21:31 Temat postu: Re: Pytanie |
|
|
Rafał napisał: | Mówiłeś że pamiętasz poprzednie wcielenia a pamiętasz może to co było pomiędzy ? | Tego nie pamiętam, jedynie, że to trwało krótko, bo chciałem kontynuować niedokończone.
Rafał napisał: | W ogóle możesz cokolwiek powiedzieć na temat śmierci na podstawie swoich doświadczeń ? | Hm, nad tym nie zastanawiałem się, bo ten temat mnie nie interesuje. Gdybyśmy siedzieli razem i rozmawiali, to zapewne sięgnąłbym po informacje z moich doświadczeń i opowiedział ci. Jednak pisać tego teraz nie chce mi się. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rugwa
|
Wysłany: 2012 11 25 02:02 Temat postu: |
|
|
Kaos napisał: | a ja mam pytanie do ludzi majacych doswiadczenie ze swiadomymi snami.
Czy mozna uzyskac wiarygodne informacje na pytania Rafala - poprzednich wcielen, smierci itd. przy pomocy Lucid Dreamingu? |
Można jak najbardziej uzyskać wiarygodne informacje na w.w. tematy drogą świadomego śnienia
Kaos napisał: | Nie wiem jednak czy swiadomy sen moze byc zrodlem tylko zabawy czy tez konkretnej wiedzy... |
Świadomy sen może być zarówno źródłem zabawy jak i konkretnej wiedzy, to zależy od tego, czego oczekujesz. Możesz np. przed snem zadać nurtujące cię pytanie i wyrazić intencję, że we śnie dostaniesz na nie odpowiedź - jestem przekonana, że tak się właśnie stanie - bez względu na to czy sen był świadomy czy też nie. Kluczem jest tu oczywiście zapamiętanie sennego doświadczenia:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaos
|
Wysłany: 2012 11 25 15:13 Temat postu: |
|
|
dzieki serdeczne rugwa,
rozpoczalem nauke swiadomego snienia i jestem mocno zmotywowany
mam nadzieje ze wkrotce zweryfikuje twoje slowa wlasnym doswiadczeniem. |