Forum INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Strona Główna INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY
Dyskusje o inedii, niejedzeniu, poszczeniu, dietach i inne.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

degeneracja mózgu z powodu rtęci

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Strona Główna -> Leczenie, Oczyszczanie Ciała i Umysłu, Zdrowie, Medycyna.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
JMW



Dołączył: 13 Sty 2003
Posty: 1670
Skąd: Poznań

PostWysłany: 2009 10 11 20:14    Temat postu: degeneracja mózgu z powodu rtęci Odpowiedz z cytatem

Rtęć, ta wdychana lub wstrzyknięta w szczepionce lub włożona do zęba jako wypełnienie amalgamatem, poważnie uszkadza mózg, powoduje cofanie się w rowoju neuronu:

Brain Neuron Degeneration via Mercury
http://www.youtube.com/watch?v=IHqVDMr9ivo&NR=1

A tak wielu lekarzy nie wierzy, że autyzm jest powodowany głównie przez szczepienia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
jacek65



Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 468

PostWysłany: 2009 10 12 19:11    Temat postu: rtęć a szczepienia Odpowiedz z cytatem

zaraz, zaraz... czyli szkodliwy jest konserwant - rtęć, a nie szczepionka - osłabione bakterie i wirusy podawane w celu nauczenia organizmu radzenia sobie z w pełni aktywnymi?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
JMW



Dołączył: 13 Sty 2003
Posty: 1670
Skąd: Poznań

PostWysłany: 2009 10 12 19:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacku

Podawany w szczepionkach związek rtęci jest bardzo szkodliwy, co pokazuje ten filmik. Pozostałe składniki szczepionki, poza solą kuchenną i wodą, w większości też szkodzą w różnym stopniu, np. związki aluminium, wirusy, które się tam przy okazji dostały w procesie produkcji szczepionki, nanoroboty i układy scalone mające kontrolować "owce". Kolejną książkę możnaby napisać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
krzysztof



Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 535
Skąd: zielona góra

PostWysłany: 2009 10 13 16:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WITAM Surprised

np.: szczepionka Quintanrix - proszek i zawiesina do sporządzenia zawiesiny do wstrzykiwań, szczepionka wielodawkowa , w której składniki adsorbowane są na wodorotlenku glinu, uwodnionym lub adsorbowane na fosforanie glinu ( glin czyli aluminium ).
Inne składniki w szczepionce to: laktoza, tiomersal (środek konserwujący) - czyli pochodna rtęci , chlorek sodu i woda do wstrzykiwań

Zaleca się podanie trzech dawek szczepionki Quintanrix w ciągu pierwszych sześciu miesięcy życia dziecka z zachowaniem co najmniej 4-tygodniowych odstępów między kolejnymi dawkami.

więcej o szczepionce tutaj:
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/quintanrix/H-556-PI-pl.pdf.

A ile szczepionek ma otrzymać narodzona istota ludzka?
KALENDARZ SZCZEPIEŃ np.: 1 rok :
http://www.zdrowie.med.pl/szczepienia/szczep_05.html


POZDRAWIAM Z ZIELONEJ GÓRY
Surprised
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jacek65



Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 468

PostWysłany: 2009 10 21 13:31    Temat postu: co szkodzi? Odpowiedz z cytatem

dalej nie wiem co szkodzi:
- szczepionka jako taka, znana od XiX w. czyli martwe lub osłabione bakterie/wirusy podawane by organizm nauczył się jak z nimi walczyć?
- substancje dodawane do szczepionek?
- jedno i drugie?

Co do skuteczności szczepionek to problem jest w tym że nie możemy cofnąć się do XIX w i zacząć historii ludzkości od tego momentu jeszcze raz, ale bez szczepień, to samo dotyczy zresztą higieny osobistej, warunków przygotowywania żywności, dostępu do czystej wody, kanalizacji, leków. Wiem że dżuma czy cholera w europie zanikły bez szczepień, ale akurat gruźlica przestała być chorobą masową w czasie kiedy zaczęto podawać szczepionkę przeciw niej.
Jeszcze inna sprawą jest ilosć szczepień, w sytuacji kiedy wiadomo że szczepionki mają skutki uboczne powinno je się podawać tylko wtedy, kiedy zmniejszają ryzyko zachorowania na groźne choroby.
Kwestia jakości szczepionek to jeszcze coś innego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
krzysztof



Dołączył: 02 Lip 2007
Posty: 535
Skąd: zielona góra

PostWysłany: 2018 01 13 15:59    Temat postu: Re: degeneracja mózgu z powodu rtęci Odpowiedz z cytatem

Surprised

JMW napisał:
Rtęć, ta wdychana lub wstrzyknięta w szczepionce lub włożona do zęba jako wypełnienie amalgamatem, poważnie uszkadza mózg, powoduje cofanie się w rowoju neuronu:

Brain Neuron Degeneration via Mercury
http://www.youtube.com/watch?v=IHqVDMr9ivo&NR=1

A tak wielu lekarzy nie wierzy, że autyzm jest powodowany głównie przez szczepienia.

Dzieci w łonie matek narażone na rtęć, Grudzień 12, 2017
https://smoglab.pl/rtec-zagraza-nienarodzonym-dzieciom/
Cytat:
Narażenie na rtęć zaczyna się już w okresie płodowym. Niebezpiecznie wysokie ilości tego pierwiastka występują u kobiet w wieku rozrodczym praktycznie w każdej części świata: od południowo-wschodniej Azji przez Europę Środkową po Alaskę.

Niepokojące dane pojawiają się w raporcie przygotowanym przez Biodiversity Research Institute (BRI) oraz IPEN, szwedzką organizację pozarządową. Opisane w nim badanie objęło grupę ponad tysiąca kobiet w wieku od 18 do 44 lat, zamieszkujących 36 lokalizacji w 25 krajach świata. Rozrzut geograficzny jest spory. W raporcie pojawiają się państwa z obu Ameryk, Europy, Afryki, Azji i Oceanii.
Rtęć we włosach
Naukowcy przebadali pobrane od pań próbki włosów pod kątem zawartości rtęci. Okazało się, że w 42 proc. przypadków zawartość ta przekraczała 1 ppm, czyli maksymalną dopuszczalną ilość według norm amerykańskiej Agencji Ochrony Środowiska (EPA). Jednak w świetle przywołanych w raporcie bardziej aktualnych danych niż te, na których oparty został limit EPA, górną granicę bezpieczeństwa należałoby ustalić raczej na poziomie 0,58 ppm. Ten próg został przekroczony u 55 proc. badanych kobiet.

Najgorzej, jak to zwykle bywa, sytuacja przedstawia się w krajach rozwijających się. Rekordzist(k)ą okazała się Indonezja, gdzie maksymalne stężenie rtęci na 32 pobrane próbki wyniosło niemal 91 ppm, a wartość przekraczającą 0,58 ppm stwierdzono we wszystkich przypadkach. Mówiąc prościej, każda z objętych badaniem Indonezyjek miała niebezpiecznie wysoki poziom rtęci w organizmie. Kolejne miejsca w niechlubnym rankingu zajmują Tonga i Wyspy Cooka.

Spośród krajów Europy Środkowej i Wschodniej w zestawieniu znalazły się Albania, Ukraina, Węgry i Rosja. Najgorzej wypadły dwa pierwsze. U 40 proc. badanych Albanek i 51 proc. Ukrainek stwierdzono stwierdzono poziom rtęci przekraczający 0,58 ppm. Najwyższe wskazania wynosiły, odpowiednio, 4,55 i 1,91 ppm. Co ciekawe, norma nie została przekroczona na Węgrzech ani w Rosji.

Skąd te zanieczyszczenia?
W rankingu BRI/IPEN zaznacza się wyraźna prawidłowość: największe stężenie rtęci wykrywane jest w organizmach kobiet zamieszkujących tereny nadmorskie i regiony, w których dominuje dieta złożona z ryb. Fatalnie wypadają przede wszystkim wyspiarskie kraje Pacyfiku i państwa południowo-wschodniej Azji, m.in. Indonezja i Tajlandia. Sytuacja daleka od idealnej jest również w Afryce. Co ciekawe, normy zostały wyraźnie przekroczone nawet w Stanach Zjednoczonych, a przynajmniej konkretnym regionie – na Alasce.

Autorzy raportu nie mają wątpliwości, że dominującym źródłem związków rtęci w organizmach badanych kobiet jest dieta bogata w ryby, ssaki morskie i owoce morza. Wskazuje na to fakt, że w przypadku wysp Pacyfiku, gdzie przekroczenia norm u badanych należą do najwyższych, trudno doszukiwać się innych przyczyn problemu niż jadłospis.

Jeśli chodzi o kraje europejskie, a konkretnie Albanię i Ukrainę, w raporcie pojawia się domniemanie, że rtęć pochodzi z lokalnych zanieczyszczeń wody. Finalnie jednak droga tej toksyny do organizmów ludzkich jest podobna jak na Tonga czy Kiribati: przenika ona do ustroju wraz z żywnością. Nieco inaczej sytuacja wygląda w krajach Trzeciego Świata, gdzie rtęć wykorzystywana jest w procesie oczyszczania rudy złota. Wówczas narażenie na tę toksynę ma często charakter bezpośredni.
Wszędobylska toksyna
Oczywiście rtęć w żywności nie bierze się z powietrza. Przynajmniej w sensie przenośnym, bo w sensie ścisłym bierze się z powietrza właśnie. A konkretnie z powietrza zanieczyszczonego produktami spalania paliw kopalnych. W raporcie spalanie węgla na dużą skalę jako pierwotne źródło rtęci w ekosystemie wymienione jest w kontekście takich krajów, jak Ukraina, Kazachstan, Chile czy Tadżykistan. Jednak skażenie środowiska rtęcią – ze szczególnym uwzględnieniem środowiska wodnego – nie jest jedynie efektem lokalnej emisji.

Rtęć to pierwiastek o długim okresie półtrwania i dużej zdolności do bioakumulacji. W środowisku wodnym łatwo ulega metylacji, tworząc metylortęć, która odkłada się w organizmach zwierząt morskich. Od dawna wiadomo, że rtęć dociera nawet do Arktyki. Kilka miesięcy temu pojawiło się badanie, w którym opisano mechanizm, w jaki toksyna ta przenika z powietrza do gleby i wód w regionie tundry. Stopień rozpowszechnienie tej substancji w środowisku naturalnym jest równie niepokojący co zaskakujący. Kolejne badania wykazują, że skala problemu jest większa niż nam się dotychczas wydawało.
Zdrowotne skutki zatrucia rtęcią
W sytuacji kiedy tuńczyk na sklepowych półkach „i tak jest skażony rtęcią”, przejmowanie się lokalną emisją spalin, dodatkowo zwiększającą ilość tej toksyny w środowisku. może wydawać się wyolbrzymianiem problemu. Być może w zmianie takiej opinii pomoże przypomnienie, jaki wpływ związki rtęci wywierają na nasze zdrowie. A w kontekście przywołanego raportu – na zdrowie dzieci poddanych ekspozycji w okresie prenatalnym i niemowlęcym.

Przy stężeniach rtęci w organizmie powyżej 1 ppm istnieje ryzyko uszkodzenia nerek, serca oraz mózgu. Jednak w świetle badania z 2012 r. opisanego na łamach czasopisma „Environmental Health Perspectives” stężenie rtęci już na poziomie 0,58 ppm u kobiet w wieku rozrodczym przekłada się na poważne ryzyko uszkodzenia układu nerwowego i upośledzenia rozwoju intelektualnego ich dzieci.

Zatrucie rtęcią może również powodować problemy ze słuchem, wzrokiem, stanowić przyczynę zaburzeń neurorozwojowych w rodzaju ADHD. Niezależnie od wieku i etapu rozwoju nadmiar związków rtęci w organizmie może prowadzić do neuropatii, problemów skórnych, tachykardii, czyli przyspieszonej akcji serca, oraz nadciśnienia, które jest czynnikiem ryzyka w rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego.

W warunkach polskich, przy diecie raczej „schabowej” niż rybnej, indonezyjskie poziomy zatrucia rtęcią są raczej trudno osiągalne. Trzeba jednak pamiętać, że rtęć pozostaje w środowisku: glebie, wodach gruntowych, wodach śródlądowych i morzach. Gdy trafia do organizmu wraz z żywnością nie da się jej po prostu wypocić na przebieżce lub w saunie. Toksyna ulega akumulacji w narządach wewnętrznych i może przyczyniać się do powstawania szeregu uszkodzeń i rozwoju chorób


Surprised
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Strona Główna -> Leczenie, Oczyszczanie Ciała i Umysłu, Zdrowie, Medycyna. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group