|
INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Dyskusje o inedii, niejedzeniu, poszczeniu, dietach i inne.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
newgargamel
|
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
Dołączył: 13 Sty 2003 Posty: 1765 Skąd: Nowa Zelandia, Niemcy, Polska, Brazylia, Chiny
|
Wysłany: 2006 10 16 18:30 Temat postu: prawdziwe i fałszywe informacje |
|
|
Jak to zazwyczaj bywa w artykułach prasowych -- także i ten nie jest wyjątkiem -- część podanych informacji jest prawdziwa a część fałszywa.
Autorzy artukułów prasowych zazwyczaj nie mają ochoty (co inaczej nazywa się "nie mam czasu") na dogłębne poznanie tematu, i zazwyczaj powtarzają to, co inni napisali, powiedzieli a nigdy nie sprawdzili, bo też słyszeli albo czytali gdzieś indziej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Silverka
|
Wysłany: 2006 10 18 17:13 Temat postu: |
|
|
Czuje sie zawstydzona, tam padly moje slowa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
pyzka
|
Wysłany: 2006 10 24 11:23 Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez pyzka dnia 2008 05 07 12:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Silverka
|
Wysłany: 2006 10 29 14:13 Temat postu: |
|
|
Tak! kazdy inedykt to anorektyk od razu napisalam im komentarz ale nie chcialo mi sie czytac pozostalych wypowiedzi bo mi straszie wolno internet chodzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maja
|
Wysłany: 2006 10 31 21:20 Temat postu: :) |
|
|
tak.... tylko inedia nie prowadzi do poszerzenia świadomości, nie jest drogą. To raczej rozwijająca się świadomość prowadzi do inedii. w przeciwnym razie , można zahaczać o ...być może i anoreksję.
Jednak i to staje się doświadczeniem.
inedia nie dostarcza też większego szczęścia, bo szczęście to stan wewnętrzny poszerzonej świadomości, który trwa, jest on niezależny, wolny, od tego , czego doświadczamy, inedii czy też zaspakajamy zmysł smaku.
Dla mnie raczej szczęście przychodzi wraz z poszerzającą się świadomością.
Chociaż doświadczenie i uświadomienie sobie własnej anoreksji , może być drogą do poznania siebie i swojego nieprzejawionego szczęścia, miłości-
a zarazem doświadczeniem jej przeciwieństwa
pozdrawiam wszystkich szczęśliwych, nieszczęśliwych, anorektyków inedyków i sceptyków
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maja
|
Wysłany: 2006 11 01 22:02 Temat postu: :) |
|
|
zatrzymując się tak przy inedii, to przeszło przeze mnie dzisiaj , że właściwie to inedii nie ma
dlaczego?
a dlatego, że wtedy jestem po prostu sobą- tym czym Jestem
chociaż może być też tak , że można jeść
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Silverka
|
Wysłany: 2006 11 03 12:15 Temat postu: |
|
|
piekne powiedziane Maja i podpisuje sie tym. No ale coz, media i tak wszystko przekreca  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maja
|
Wysłany: 2006 11 06 20:04 Temat postu: :) |
|
|
też mi się podoba silwerko
pa  |
|