|
INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Dyskusje o inedii, niejedzeniu, poszczeniu, dietach i inne.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Wolny Czlowiek
|
Wysłany: 2008 01 14 21:06 Temat postu: Praca a glodowka |
|
|
Jak w temacie.Jak udaje sie wam laczyc glodowki z praca.Wiem ze co niektorzy bardziej doswiadczeni znosza je dobrze,ale jak reszta?
Ja 1 dniowki(24h) suche znosze spoko,ale po 36 godzinach zaczyna byc ciezko praca fizyczna i glodowki nie ida w parze w moim przypadku.
Jaki macie sposoby na radzenie sobie z oslabieniem? |
|
Powrót do góry |
|
 |
SamTen
|
Wysłany: 2008 01 16 17:20 Temat postu: |
|
|
Ponieważ moje doświadczenie jest niewielkie, oprę się na cudzym. Otóż jeden z moich przyjaciół robi sobie co roku oczyszczająca głodówkę trwająca około tygodnia. Mówił mi że pierwsze 2-3 dni zostaje w domu (zaczyna w weekend, bierze 1 dzień urlopu). Najgorszy jest drugi lub trzeci dzień, potem już funkcjonuje normalnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wraithc88
|
Wysłany: 2008 01 27 17:36 Temat postu: |
|
|
chodzilem do szkoly i raz kogos pobilem drugiego dnia
fajnie nie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
SamTen
|
Wysłany: 2008 01 28 14:33 Temat postu: |
|
|
Zgaduję, że byłeś wtedy mięsożercą? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Fakir
|
Wysłany: 2008 01 28 18:36 Temat postu: |
|
|
Wg. moich obserwacji i doświadczeń wpływ jedzenia czy nie jedzenia mięsa na poziom agresji nie jest zbyt wielki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
wraithc88
|
Wysłany: 2008 01 30 21:15 Temat postu: |
|
|
do: samten
zgaduj, ze mialem wtedy drugi dzien postu |
|
Powrót do góry |
|
 |
mily30latek
|
Wysłany: 2009 11 24 00:56 Temat postu: Doświadczenie |
|
|
Witaj powiem Ci że na początku przy głodówkach kilku dniowych pierwsze dni bywają trdne szczególnie trzy potem organizm przestawia sie na inny program i około jednej trzeciej energii którą zużywa na trawienie masz dla siebie. Podobnie jest przy dłuższych około 40 dniowych głodówkach. Lecz jeśli chodzi o tzw.post suchy czyli bez wody sytuacja wygląda tak iż przez cały okres lepiej nie chodzic do pracy jeszcze inaczej wygląda to przy przechodzeniu procesu 21 dniowego przy całkowitym przechodzeniu na odżywianie światłem tam ogromnąrolę odgrywa aspekt duchowy tej przemiany. Myslę iż w miarę wyczerpująco odpowiedziałem na Twoje pytanie |
|
Powrót do góry |
|
 |
hunab-ku

|
Wysłany: 2009 11 24 13:32 Temat postu: |
|
|
U mnie (11 dni) post mokry przebiegał nadzwyczaj dobrze. Chodziłem do pracy normalnie. Nic się nie wydarzyło, a to jak mój organizm pracował mógłbym porównać do silnika 300 KM na jałowym biegu ... jest w nim moc, ale nie mam potrzeby jej wykorzystywać |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|