|
INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Dyskusje o inedii, niejedzeniu, poszczeniu, dietach i inne.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
admin administrator forum
|
Wysłany: 2005 01 29 16:12 Temat postu: korygowanie wypowiedzi |
|
|
Jako administrator tego forum dbam między innymi o jego wielkość. Chodzi o to, że baza danych SQL, którą forum może wykorzystać w ramach zapłaconego abonamentu, jest dość mała. Powiększenie jej wiąże się z wartą zastanowienia opłatą.
W związku z tym usuwam stare wypowiedzi, na które nikt nie odpowiedział lub które przestały mieć znaczenie (np. informacje o spotkaniach z przed roku). Usuawam także cytaty, w całości albo części, zawarte w wypowiedziach, jeżeli nie wpływa to na jasność wypowiedzi. Bywają takie sytuacje, że ktoś cytuje wypowiedź bezpośredniego poprzednika, która jest kilka razy dłuższa niż jego/jej odpowiedź. Usunięcie cytatu nie zmienia zrozumienia przez czytelnika odpowiedzi a zaoszczędzi wielkość bazy danych SQL, którą forum używa. Przy okazji całość jest jest bardziej przejrzysta.
Przy okazji, proszę, cytuj tylko te wyrazy czy zdania, które mają bezpośreni związek z twoją odpowiedzią (pozostałe usuwaj), bo cytownie całej wypowiedzi poprzednika, jeżeli odpowiadasz na jego część, zmniejsza przejrzystość wypowiedzi i niepotrzebnie zwiększa plik bazy danych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2005 02 15 22:19 Temat postu: |
|
|
a jak cytować? kilka razy próbowałem i nic z tego nie wychodzi,
co do moderowania
to należy usuwać czasem fragmenty a czasem całe posty,
ta www jest zbyt cenna żeby znajdowały się w niej niepotrzebne rzeczy,,
to nie ma być ani log,, ani nie ma wartości historycznej czy kronikarskiej
ha ha
tak sobie myślę po prostu..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
admin administrator forum
|
Wysłany: 2005 02 16 14:58 Temat postu: cytownie |
|
|
Anonymous napisał: | a jak cytować? kilka razy próbowałem i nic z tego nie wychodzi |
Stuknij myszką guzik "cytuj" w tej wypowiedzi, żeby zobaczyć wewnątrz, przeanalizować i zrozumieć, jak sformatowałem ten tekst.
Cytowane wyrazy, zdania umieszcza się między dwoma znacznikami:
xxxxx to nazwa cytowanej osoby
a
yyyyyyyyy to cytowana treść. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|